Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Η ηλεκτρονική παρενόχληση είναι οποιοδήποτε είδος επανειλημμένης επιθετικής συμπεριφοράς λεκτικής,

www.safeline.gr
Η ηλεκτρονική παρενόχληση είναι οποιοδήποτε είδος επανειλημμένης επιθετικής συμπεριφοράς λεκτικής,
ψυχολογικής ή σωματικής - που πραγματοποιείται από ένα άτομο ή μια ομάδα ατόμων κατά τρίτων.
Η ηλεκτρονική παρενόχληση είναι εσφαλμένη και απαράδεκτη συμπεριφορά. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραβλέπεται ή να αγνοείται.
Μην απαντάς σε μηνύματα, σκοπός των οποίων είναι να σε παρενοχλήσουν ή να σε αναστατώσουν. Κάτι τέτοιο θα ενθαρρύνει κατά πάσα πιθανότητα τον αποστολέα.
... Κράτησε το μήνυμα. Δεν είναι απαραίτητο να το διαβάσεις, κράτα το, όμως, ως αποδεικτικό παρενόχλησης. Είναι καίριας σημασίας να έχεις αυτό το αποδεικτικό στα χέρια σου όταν αναζητήσεις βοήθεια ή θελήσεις να το καταγγείλεις.
Ανάφερε τυχόν προβλήματα σε άτομα που μπορούν να αναλάβουν δράση. Μπορείς να πάρεις τον έλεγχο φροντίζοντας να μην ανέχεσαι προσβλητικό περιεχόμενο ή καταγγέλλοντάς το στους ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας όπου συνάντησες τέτοιου είδους περιεχόμενο. Περιστατικά που θα μπορούσαν να είναι παράνομα πρέπει να καταγγέλλονται στις αρμόδιες αρχές (
www.safeline.gr).
Απόκλεισε τον αποστολέα. Δεν είσαι υποχρεωμένος/η να ανέχεσαι κάποιον που σε παρενοχλεί – απόκλεισε τους ανεπιθύμητους αποστολείς!
Ανάφερε το περιστατικό σε κάποιον που εμπιστεύεσαι. Η συζήτηση με τους γονείς σου, τους φίλους σου, κάποιον δάσκαλο ή άλλο ενήλικο της εμπιστοσύνης σου είναι συνήθως το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου ζητήματος.
Σεβάσου τον εαυτό σου και τους άλλους - το να είσαι online είναι μια πολύ δημόσια και πολύ πραγματική διαδικασία, αν και δεν μοιάζει πάντοτε έτσι. Μάθε τα δικαιώματά σου (
www.saferinternet.gr)! Γίνε δημιουργικός! Μείνε ο εαυτός σου! Έχε τον έλεγχο!

τττ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα